• Nederlands
    • Engels

Exploitant

De exploitant onder wiens naam of handelsnaam het levensmiddel in de handel wordt gebracht, is verantwoordelijk voor de voedselinformatie. De naam of handelsnaam en de adresgegevens moeten op de verpakking vermeld worden. Alleen vermelden van een telefoonnummer, emailadres of website is niet voldoende.

Import

Veel producenten en importeurs importeren levensmiddelen uit landen buiten de Europese Unie naar Nederland. In dit geval is het verplicht dat de importeur zijn naam en adres op de verpakking vermeldt. De importeur neemt de verantwoordelijkheid over van de producent van het levensmiddel.

Indien het voorverpakte levensmiddel voor de eindverbruiker (consumentenartikelen, inclusief producten voor grote cateraars) betreft, mogen deze producten niet direct op de Nederlandse markt gebracht worden met alleen een etiket van land van oorsprong / plaats van herkomst. De producten dienen per stuk een etiket in de Nederlandse taal te bevatten, dat voldoet aan Verordening (EU) nr. 1169/2011.

Export

Bij export van levensmiddelen naar landen buiten Nederland en/of buiten de Europese Unie is het belangrijk dat de etiketten in een taal zijn geschreven die gemakkelijk te begrijpen is voor de consumenten in het betreffende land. Doorgaans betekent dit de taal van het land waar het product naartoe wordt geëxporteerd.

Daarnaast dienen de etiketten te voldoen aan de nationale wetgeving van het betreffende land.

exploitant boxarrow-up

Meer weten over etiketteringsvraagstukken?

Onze etiketteringsspecialisten kunnen je met verschillende vraagstukken verder helpen.

Neem contact met ons op Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlen
Offerte aanvragen
Etiketteren.nl gaat verder als Normec Label & Specifications

Sinds 1 februari 2019 heet Etiketteren.nl Normec Label & Specifications. Voor u verandert er niets, behalve de naam. U kunt op ons blijven rekenen als u een specialist nodig heeft die antwoord heeft op al uw vragen op het gebied van etikettering, specificatiebeheer en de meest recente wet- en regelgeving.

Normec Label & Specifications is onderdeel van Normec Foodcare. Normec Foodcare neemt complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten