• nl
    • en

Claims

Op etiketten mag geen informatie staan die misleidend, dubbelzinnig of verwarrend kan zijn. Eventuele (gezondheids)claims dienen gebaseerd te zijn op relevante wetenschappelijke gegevens.

Wetgeving claims

De Europese Commissie kan etiketgegevens beoordelen. Als teksten misleidend, dubbelzinnig of verwarrend worden bevonden, kan de exploitant worden verplicht de tekst te verwijderen dan wel aan te passen.

Voor voedings- of gezondheidsclaims op levensmiddelen is specifieke wetgeving opgesteld om de kans te verkleinen dat consumenten misleid worden. Hierin staat aangegeven waaraan men moet voldoen om een bepaalde claim te mogen voeren.

Specifieke wetgeving ten aanzien van claims:

  • Verordening (EG) nr. 1924/2006 Voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen
  • Verordening (EG) nr. 432/2012 Lijst met toegestane gezondheidsclaims voor levensmiddelen
  • Verordening (EG) nr. 376/2010 Verlening en weigering van een vergunning voor bepaalde gezondheidsclaims voor levensmiddelen over ziekterisicobeperking en de ontwikkeling en gezondheid van kinderen

Meer informatie

Verordening (EG) nr. 1924/2006 inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen.

Overzicht van toegestane gezondheidsclaims op website van de Europese Unie: ec.europa.eu/nuhclaims/

Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA): www.efsa.europa.eu

Claims boxarrow-up

Meer weten over etiketteringsvraagstukken?

Onze etiketteringsspecialisten kunnen u met verschillende vraagstukken verder helpen.

Neem contact met ons op Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlen
Offerte aanvragen
Etiketteren.nl gaat verder als Normec Label & Specifications

Sinds 1 februari 2019 heet Etiketteren.nl Normec Label & Specifications. Voor u verandert er niets, behalve de naam. U kunt op ons blijven rekenen als u een specialist nodig heeft die antwoord heeft op al uw vragen op het gebied van etikettering, specificatiebeheer en de meest recente wet- en regelgeving.

Normec Label & Specifications is onderdeel van Normec Foodcare. Normec Foodcare neemt complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten