• Nederlands
    • Engels

Etikettering (gevorderd)

Wanneer mag ik mijn product vetarm noemen? Moet ik vermelden dat het product is ingevroren en daarna ontdooid? Moet ik het percentage water meerekenen? Mogen de kruiden altijd als groep worden vermeld? Mag ik het ingrediënt fetablokjes noemen als ze uit Denemarken komen? Hoe weet ik wat de wettelijke benaming is?

Deze praktische training met veel voorbeelden en oefeningen gaat dieper in op Verordening (EU)     nr. 1169/2011 en de interpretatie ervan. Verder komt diverse aanverwante wetgeving aan bod komen,  zoals de claims verordening (EU) nr. 1924/2006, beschermde oorsprongsbenaming en specifieke benamingen. Na de training ben je in staat om de wetgeving toe te passen en heb je voldoende tools om advies uit te brengen op het gebied van etikettering aan o.a. marketing en verkoopafdelingen.

Inhoud

  • Verdieping Verordening (EU) nr. 1169/2011 Voedselinformatieverstrekking
  • Interpretatie wetgeving Verordening (EU) nr. 1169/2011
  • Claims verordening (EU) nr. 1924/2006
  • Beschermde en/ of wettelijke benamingen (o.a vlees, vis, zuivel)
  • Additieven, aroma’s, enzymen

Voor wie?

Medewerkers en managers die verantwoordelijk zijn voor het opstellen en controleren van etiketten en al op de hoogte zijn van de verplichte etiketteringseisen, zoals kwaliteitsmanagers, medewerkers specificatiebeheer. Men moet bekend zijn met de basis en toepassing van Verordening (EU) nr. 1169/2011. Deze training is een vervolg/verdieping op de basistraining Etikettering.

Schrijf u in
Bekijk alle trainingen
Etikettering (gevorderd) boxarrow-up

Datum

28 oktober 2020

Locatie

Doorn

Trainingsduur

1 dag

Kosten

€ 425

Highlights

  • Verdieping Verordening (EU) nr. 1169/2011
  • Interpretatie wetgeving
  • Claims verordening (EU) nr. 1924/2006

Praktisch

Voor het volgen van de training is het handig om zelf een laptop mee te brengen.

Insturen etiket

Heeft u specifieke vragen over een etiket of wilt u uw etiket bespreken tijdens de training? Stuur deze dan uiterlijk een week vóór de training naar info@normeclabel.com (onder vermelding van ‘etiket training’). Dan kan de trainer uw etiket tijdens de training behandelen.

Schrijf je in

Inschrijven kan op de pagina van Normec Training & Education

Schrijf je in!
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlen
Offerte aanvragen
Etiketteren.nl gaat verder als Normec Label & Specifications

Sinds 1 februari 2019 heet Etiketteren.nl Normec Label & Specifications. Voor u verandert er niets, behalve de naam. U kunt op ons blijven rekenen als u een specialist nodig heeft die antwoord heeft op al uw vragen op het gebied van etikettering, specificatiebeheer en de meest recente wet- en regelgeving.

Normec Label & Specifications is onderdeel van Normec Foodcare. Normec Foodcare neemt complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten