• nl
    • en

Trainingen

boxarrow-up

Additievenwetgeving

Met het Food Improvement Agents Package is de wetgeving met betrekking tot het gebruik van enzymen, levensmiddelenadditieven en aroma’s in de voedingsmiddelen binnen de Europese Unie geharmoniseerd. Met deze training krijgt u meer inzicht in de achtergrond van de Verordeningen (EG) nr. 1332/1333/1334 en de toepassing daarvan in de praktijk. Inhoud Wetgeving Achtergrond additievenwetgeving Carry-over-beginsel Toepassing Declaratie van enzymen, additieven en aroma’s Voor wie Productontwikkelaars, kwaliteitsmanagers, inkopers, verkopers en andere professionals werkzaam in de levensmiddelenindustrie.

7 november 2019
boxarrow-up

Claimsverordening

Verordening (EU) nr. 1924/2006 geeft de eisen voor het gebruik van claims op verpakkingen en een overzicht van de goedgekeurde claims. Het spanningsveld wat hierbij speelt tussen commerciële afwegingen en de wetgeving geeft de input voor deze training. Inhoud Wetgeving Definitie claims Eisen voor het gebruik van claims Verschillen tussen de verschillende soorten claims Voedingsclaims Gezondheidsclaims Opstellen onderbouwing Voor wie Deze training is samengesteld voor kwaliteitsmanagers en productontwikkelaars die (mede)verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen.

21 november 2019
Wetgeving Gezondheidsclaims Definitie claims
boxarrow-up

Etikettering

Welke wetgeving is er nog meer van toepassing, naast de verordening (EU) nr. 1169/2011? Hoe zit wetgeving in elkaar? Staan alle verplichte vermeldingen op het etiket? Klopt de voedingswaardetabel? Ben ik verplicht om mijn adres op de verpakking te vermelden? Het etiket is niet zo groot, welke informatie is nu echt verplicht? Welke eisen worden er aan de website en de webshop gesteld? Hoe kunt u uw product optimaal presenteren middels etikettering én voldoen aan de wet- en regelgeving? Deze training etiketteren geeft u inzicht in het doel, het nut en de wettelijke verplichting van het etiketteren van levensmiddelen. Inhoud Wetgeving Verplichte vermeldingen Allergenendeclaratie Voedingswaardetabel Referentie-inname en portiegrootte Declaratie van additieven en samengestelde grondstoffen KWID Claims op etiketten Beoordeling van diverse etiketten/ vragen Voor wie Medewerkers en managers die verantwoordelijk zijn voor het opstellen en controleren van etiketten, zoals kwaliteitsmanagers, kwaliteitsmedewerkers, productmanagers, productontwikkelaars.

28 november 2019
Wetgeving etikettering Voedingswaardetabel Claims op etiketten
boxarrow-up

Rekenen met de VITAL®Rekentool

VITAL® is een consistente methodologie, ontwikkeld door het Allergen Bureau om de impact van allergeen-kruiscontact te berekenen en te beoordelen. Deze rekentool wordt wereldwijd geaccepteerd en gebruikt. Onder andere Albert Heijn stimuleert gebruik van deze tool via de standaard Simply OK. In deze praktische training leert u de achtergrond van de VITAL® methodiek, in combinatie met Simply OK en gaan we daarna vooral praktisch aan de slag met de rekentool van VITAL®. Voor wie? Deze training is geschikt voor QA-/kwaliteitsfunctionarissen, QA-managers en productieleiders  iedereen die (mede)verantwoordelijk is voor het juist etiketteren van producten. Inhoud Kruiscontaminatie Allergenenvalidatie VITAL® risicobeoordelingsprogramma Drempelwaarden De 5 stappen van SimplyOK Toepassen van VITAL® online programma Praktische handreikingen  

28 november 2019
Kruiscontaminatie Allergenenvalidatie 5 stappen SimplyOK
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlen
Offerte aanvragen
Etiketteren.nl gaat verder als Normec Label & Specifications

Sinds 1 februari 2019 heet Etiketteren.nl Normec Label & Specifications. Voor u verandert er niets, behalve de naam. U kunt op ons blijven rekenen als u een specialist nodig heeft die antwoord heeft op al uw vragen op het gebied van etikettering, specificatiebeheer en de meest recente wet- en regelgeving.

Normec Label & Specifications is onderdeel van Normec Foodcare. Normec Foodcare neemt complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten